adó-NAVigátor

Király László György vagyok, adószakértő. Közel egy évtizeden keresztül dolgoztam az adóhivatalban, előbb megyei igazgatóként, majd szűk 3 évet a szervezet elnökeként. 2010. elején tértem vissza az adózáshoz - immáron tanácsadóként. Az adó-NAVigátor nem a többi adószakértőnek és -tanácsadónak készül, bár örülnék, ha a kollégák is olvasnák, és szívesen veszem a szakmai visszajelzéseket. Szándékom szerint a blog olvasói elsősorban az adózás aktuális kérdései iránt érdeklődő vállalati vezetők, vállalkozók, illetve olyan internet böngészők, akik szeretnének megismerkedni az aktuális adózási kérdésekkel. Az aktualitás és a szakszerűség mellett ezért az egyik legfontosabb szempontnak a közérthetőséget tartom.

Friss topikok

Elindul az adó-NAVigátor!

2012.08.12. 12:34 Király L. Gy.

2011 ősz_Király Laci-NAVigátor.jpg

Király László György vagyok, adószakértő. Közel egy évtizeden keresztül dolgoztam az adóhivatalban, előbb megyei igazgatóként, majd szűk 3 évet a szervezet elnökeként. A pénzügyi felügyeletnél töltött kitérő után 2010. elején tértem vissza az adózáshoz - immáron tanácsadóként.

Meg szokták kérdezni, hogy hogyan érzem magam a "másik" oldalon. Erről nekem az a véleményem, hogy a tisztességes tanácsadó ugyanazon az oldalon áll, mint a tisztességes adótisztviselő: a törvényesség oldalán. A szakértő feladata az, hogy az adózó számára biztosítsa a tudást és ismeretet, amely a törvények által neki biztosított jog érvényesítéséhez szükséges.

Ha egy idegen országba megyünk, szükséges az ott használt nyelv ismerete, hogy boldoguljunk. De néha még ez is kevés. Ismerni kell a helyi szokásokat is, tudni a gesztusok jelentését, olvasni a jelekből. Ez általában csak annak sikerülhet, aki ott is otthon van. Azt hiszem, az adóhivatallal kapcsolatban én ezt elmondhatom magamról.

Az adó-NAVigátor nem a többi adószakértőnek és -tanácsadónak készül elsősorban, bár örülnék, ha a kollégák is olvasnák, és szívesen veszem a szakmai visszajelzéseket. Szándékom szerint a blog olvasói elsősorban az adózás aktuális kérdései iránt érdeklődő vállalati vezetők, vállalkozók, újságírók és egyéb közszereplők illetve bárki, aki szeretne megismerkedni az aktuális adózási kérdésekkel. Az naprakészség és a szakszerűség mellett ezért az egyik legfontosabb szempontnak a közérthetőséget tartom a blog szerkesztése során.

Vannak konkrét elképzeléseim, de nagyon bízom abban, hogy sok visszajelzést kapok az olvasóktól, és közösen határozhatjuk meg a fejlődés irányát.

A publikációk várhatón szeptember elsejétől jelennek majd meg, és hetente több bejegyzést is olvashatnak majd az érdeklődők. Addig is örömmel venném, ha akár a kommentek között, akár az adonavigator.blog.hu@gmail.com címre küldött üzenetben javaslatokat tennének az Önöket érdeklő témákra.

A bejegyzés trackback címe:

https://ado-navigator.blog.hu/api/trackback/id/tr504708113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása